Marmatrimmers

Historie

Het is eind jaren zeventig als een groep jonge kerels zeer regelmatig samen bij de Marmabar in Liessel kwamen. In die tijd was stevig roken en drinken in het café niet ongebruikelijk. 

Marinus van Bussel, de eigenaar van de Marmabar, leek het wel een goed idee om samen iets aan de conditie te doen. Marinus kwam uit een wielergezin en zijn grote held was Joop Zoetemelk. Hij stelde daarom voor om samen te gaan fietsen.

Er werd besloten om op zondagmorgen rond een uur of negen een veertigtal kilometers te gaan trappen met als startpunt de Marmabar. Zeker in de beginperiode ging dit nog rustig aan, de meesten hadden er na een avondje doorhalen immers maar een uurtje of 5/6 slaap op zitten. Bovendien werd er gefietst op oude sportfietsen met spatborden en dikke banden. Kortom, het was zwoegen en afzien.

Het waren hoogtijdagen voor de Nederlandse wielersport en dat straalde af op de startende fietsers. Om het niveau wat op te krikken stelde Marinus voor om zijn broers (amateurwielrenners) mee te vragen om het team op zondagmorgen op sleeptouw te nemen. Het was afzien en ze kwamen vaak volledig kapotgereden thuis, maar opgeven… dat nooit! Liever werd de lat nog hoger gelegd.

Het is inmiddels 1980, het jaar waarin de eerste tijdrit op de Snoertsebaan werd verreden in Bavaria shirtjes als een soort van clubtenue. Op een gegeven moment werd er door een vaste klant van de Marmabar een weddenschap aangegaan, sprinten rondom de kerk met 5 gulden prijzengeld voor de winnaar. Deze weddenschap is uiteindelijk het begin geweest van de oprichting van de tour- en wielerclub de Marmatrimmers, met de 5 gulden prijzengeld als eerste inleg in de clubkas.

Vandaag zijn wij een fietsclub met meer dan 60 actieve leden met passie voor wielrennen en mountainbiken. Onze club bestaat uit mannen en vrouwen in alle leeftijdscategorieën.